Jul & Rolf Ekéus

Då var det klart då. Jul. Konstigt nog känner jag mig mer julig nu än på självaste julafton.

Livet flyter på rätt bra nu , underbart!

Efter julafton åkte vi till Stockholm, firade jul II, närvarade vid kusin Sagas dop och åt middag med morfar. Första kvällen spenderades på Grand Hotel med alla andra pälsbärande moderater (och Anna Anka, såklart).

Under Sagas dop träffade jag Rolf Ekéus, en svensk diplomat (som är morfar till Saga). Medans övriga gäster minglade för fullt spenderade jag tiden i hans bibliotek och utforskade alla saker från FN och annat, MÄKTIGT!    Jag kom fram till att Rolf lever livet jag drömmer om, shit alltså...

 

Föresten så tänker jag spara all skolångest till sista veckan av lovet...bestämmer jag nu ,efter ett hastigt besök på facebook.

F


Souper Trouper

Min Spotifylista går på blanda. Jag kan inte rå för det, jag blir så glad varje gång en Abba låt spelas.

E

You have been Lenkefied!


Cha Cha bloggen!

God afton. Nu är det måndag. Helgen har varit intressant. Bioshock och Star Wars hos Montelle och Lenke var helt fantastiskt!
Den nya favoritmaträtten här är ris och soja, anser vi båda. Från nudlar till ris och soja, det är ju helt klart en förbättring. Jag har dessutom börjat göra såser, det är väldigt kul! En gång gjorde jag en vit sås med svamp, och en annan gång gjorde jag en brun sås med svamp. Båda smakade lite lätt mjöl, men jag blir bättre och bättre!

Det blev precis Disney Channel-overload här. Zac Efron och Jonas Brothers - SHIRTLESS. omg. hehe.
Jag menar, jag kan ju liksom inte andas när jag lyssnar på Jonas Brothers...

Imorgon är det jullov, det känns helt fantastiskt.



GNÄLL

Jag blir så deprimerad…och lite bitter med inslag av ett konspiratoriskt sinnestillstånd. Franska steg 3 är inte okej, alls. Vårat andra prov är rättat, ett litet pirrande hat växer inom mig. GUUUUH.

 

/Fjortis-Felicia med uggs, ush.


R.I.P

Nu ser vi tillbaka på alla fina stunder med pepparkakshuset. Ikväll, dödade Felicia det.


JAAAAAAAADÅ

Det SNÖAR! Hela backen är täckt. Kineserna leker och skriker, all min kärlek till dom. Min reaktion är överdriven men jag älskar snö. Alla andra är sura och bitta med yttranden som  ”faaaan va kallt det ska vara då”…själv är jag som ett litet barn igen. Imorgon ska jag åka pulka, lyckan är total!

F


Som den Fisk Fetishisten jag är:

Min nya fascination är Havskatter och ålar. Det är med skräckblandad förtjusning jag bildgooglar och wikipediar. Fy fan! Jag kommer aldrig mer våga bada utomhus.










2,4 timmar lagda på Skånsk konspirationsteori

Jag fattar verkligen inte hur jag lyckas. På kulturhistorian i fredags fick vi varsin film att se och analysera. Alla fick fina  filmer som verkade hyfsat spännande. Jag fick SNAPPHANAR och tänkte att det nog inte var så farligt…jag hade fel. Snapphanar MÅSTE vara en av de sämsta filmerna i Sveriges historia. 2,4 timmar lång. Skånska som man knappt hör och repliker som:

”Svaeerrrt-Stinah. Hon err svarrrt. I HEEEEEEEEEEEEEEEaLA kroppän

”dööehh duuh”

”hmmm, dom gäerrr oss sprrrit, GOTT” , allt på bred Skånska.

 

Hela filmen är en lång konspirationsteori. En lång, Skånsk, meningslös Konspirationsteori.  Inte finns det några pålitliga historiska belägg för att det verkligen har hänt heller, Toppen.

 

"Den ensama ryttaren. han dödar allt" Längs uppe i hörnet.


Och all irritation bara släpper

Halloj

 

Idag är en bra dag. Nästan så att jag känner mig lite lycklig. Snart är det ju jul och kvällens planer är inte helt fel. Snön ligger som ett tunt täckte över marken och träden ser ur som en stor enhet täckt av iskall, kristallvit massa. Hela huset är fyllt av julstämning, braskaminen är tänd en trappa ner, veden knastrar och elden lyser upp, min hund Sam har lagt sig där och värmer sig efter den långa och kalla promenaden. Pappa står vid spisen och kokar glögg, det doftar sött och varmt i hela köket. Jag älskar vintern.

 

F


Radioaktiva renar

Jag är glad. Jag träffade en bekant på bussen och fick ÄNTLIGEN få ur mig allt jag har att säga om renar. Vi diskuterade norska vildrenar, utrotningshotade djur (den svenska vildrenen är utrotad), vargar (hot mot rennäringen och fäbodkulturen) och självklart även mitt favoritämne just nu: Cesiumets påverkan på renarna.

Sen fick jag sms från Johanna som var och skedade, eller något.

När jag hade gått från bussen tänkte jag fortfarande på renar, de är ju så magiska. Det var mörkt och snöigt och MITT PÅ GRÄSMATTAN SÅ STÅR DET EN REN. Trodde jag. Det var ett rådjur. Jag var så lycklig under några sekunder: en helt egen ren!!! Jaha.


http://ecoworldly.com/files/2009/11/reindeer.jpg
http://www.pacificenvironment.org/img/original/reindeer.jpg

fina djur!

Nice surprise

Engelskaläraren tappade verkligen hakan när jag fick högsta betyg på Reading-delen på nationella. "A Nice Surprise" menade hon, sant visserligen, men lite generad kände jag mig. Men det var ju trevligt. Jag blir alltid förnedrad, detta var ändå inte så farkigt. Det hittills jobbigaste var när en annan engelskalärare tog ut några elever, jag däribland, sedan sa hon "Sorry Ellen, not you". Jag gick in i klassrummet igen, och medan jag satt där och diskuterade Jane Austen sa hon till de som var kvar där ute att de skulle få läsa Engelska C.
Det där "Sorry Ellen, not you" kommer förfölja mig genom livet.

Att Bygga ett pepparkakshus

1. Smälta socker och bygga huset. Eller som Montelle, vara ivägen.
2. Slicka på huset
3. Nu Låter man barnen dekorera
Nu är det  KLAAAAAAAART
.

RSS 2.0